Бивш топ-рефер отново защити VAR

Бивш топ-рефер отново защити VAR

 Съдийският наблюдател Никола Рицоли потвърди, че Аталанта е трябвало да получи дузпа в сблъсъка срещу Интер в събота вечер, завършил наравно 1:1. Инцидентът се случи през първото полувреме, след като Рафаел Толой от състава на гостите бе напът да довкара избита от вратаря на Интер Ханданович топка, но бе задържан за глезена от Лаутаро Мартинес на границата на вратарското поле.

 Изненадващо, главният рефер Джанлука Роки си замълча, като предположенията бяха, че срещу самия Лаутаро има извършено нарушение от Дуван Сапата. На повторенията обаче се вижда, че Сапата не докосва аржентинеца, а по-скоро избутва собствения си съотборник Толой. Роки не получи и помощ от арбитъра в тъмната стаичка, който също подмина положението. 

 "Джанлука Роки свири мача по добър начин, ако изключим инцидента между Лаутаро Мартинес и Рафаел Толой." - заяви Рицоли пред радио Anch'Io Sport. - "Роки и всички останали съдии винаги са доволни когато VAR поправя грешки. Това беше човешка грешка. VAR не видя умисъл в действията на Лаутаро, така че грешката е на човек, не на технологията."

 Реферът, който бе назначен да бъде видеоасистент арбитър в тази среща Масимилиано Ирати, ще бъде наказан за няколко мача, след като подмина тази ключова ситуация.

 "Не обичам да вадя хора от назначенията. Решавам кого да пратя в зависимост от представянето му. Ирати просто ще пропусне няколко срещи, докато възвърне фокуса си." - завърши Рицоли, който е бивш топ-рефер на УЕФА и дори ръководи финала на Световното първенство в Бразилия през 2014г., както и финала на Шампионската лига за сезон 2012/13.

 Спорната ситуация можете да разгледате тук:

 

 


Гласували: 1, рейтинг: 5.0

Добави коментар