Когато баща и син станат съотборници

Когато баща и син станат съотборници

 Наскоро синът на Кристиано Роналдо - Кристиано младши бе споделил, че голямата му мечта е да играе в един отбор с баща си. Това обаче едва ли ще се осъществи, тъй като Кристиано вече е на 37 години, докато синът му е само на 12.

 В редки случаи има обаче подобни примери на баща и син, играещи рамо до рамо в даден отбор. Ето и някои от тях:

Еременко
 Алексей Еременко старши е бивш руски футболист, направил кариера в редица местни клубове, преди да се премести във Финландия. В момента той се изявява като треньор и е водил доста отбори в скандинавската страна, но още преди това той осъществи една своя мечта. Еременко не само, че бе съотборник със сина си, но успя да бъде съотборник и с двамата си сина! Вярно, че това бе по различно време, но все пак. Той игра рамо до рамо с големия си син - Алексей младши в ХИК Хелзинки между 2002 и 2003г., а с по-малкия (и по-известния) Роман, бе съотборник между 2004 и 2005г. в клуб на име ФФ Яро. 

Гудьонсен
 Тук случаят е малко по-особен, защото технически двамата Гудьонсен никога не играят заедно. Те са съотборници в националния отбор на Исландия, но пък тяхната история е доста по-трогателна. Когато 17-годишният Ейдур е готов да дебютира за представителния тим на островната страна, той влиза тъкмо на мястото на своя баща Арнор. Това се случва в една контрола на Исландия срещу Естония в Талин. След края на мача и двамата заявяват, че ще бъде сбъдната мечта да представят родината си рамо до рамо, но за зла участ Ейдур получава тежка контузия и пропуска доста месеци игра. Когато се завръща, баща му Арнор вече се е отказал от националния отбор...

Ларсон
 Един от най-легендарните голмайстори в историята също има своето участие тук. Хенрик Ларсон, автор на близо 500 гола в периода 1989-2009, записа истинско спортно дълголетие. Той официално завърши своята кариера през 2009г. в отбора на Хелзинборг, но няколко години по-късно, вече на 42 години, подписа с тима на Хьогаборг. Там той бе съотборник със своя син Джордан, като двамата дори играха заедно на 19 юни 2013г., когато Хенрик влезе в игра в 85-ата минута. И въпреки страховитата слава на Ларсон старши, то 15-годишният Джордан попадна под светлините на прожекторите, бележейки гол в тази среща. 

Ривалдо
 Носителят на "Златната топка" за 1999г. също показа завидно спортно дълголетие. Ривалдо окачи бутонките чак през 2015г., когато вече бе навършил 43 години. Последният клуб в кариерата му се казва Моджи Мирим, където пък се подвизаваше неговият син Ривалдиньо (в превод "малкия Ривалдо). И въпреки че световният шампион от 2002г. изигра едва един мач за клуба, той бе рамо до рамо с неговия син. След това Ривалдо най-сетне се пенсионира, а Ривалдиньо също напусна в търсене на своето футболно щастие, което в даден момент го отведе дори в софийския Левски.

Бекъм
 Добавяме и тази именита фамилия тук с уговорката, че става въпрос едва за приятелски мач. Може би сте пропуснали факта, че най-големият син на легендата Дейвид Бекъм - Бруклин, за кратко бе част от академията на Арсенал. Точно тогава някъде той бе поканен да участва заедно с баща си в панаирен мач на "Олд Трафорд", където Бекъм старши постигна най-големите си успехи. В хода на двубоя Дейвид бе заменен от своя син Бруклин, но това е единственият път, в който двамата делят една съблекалня, или поне доколкото ни е известно. По настоящем Бруклин се занимава с мода и готварство и е доста далеч от футбола.


Гласували: 2, рейтинг: 5.0

Още новини от деня:
Добави коментар

Препоръчано за вас