Легенда на Ливърпул защити Бензема за изцепката в тунела

Легенда на Ливърпул защити Бензема за изцепката в тунела

 Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър изрази гледната си точка около набралата широка популярност случка между футболистите на Реал Мадрид по време на почивката на мача от Шампионската лига срещу Борусия Мьонхенгладбах. Там камерите уловиха как нападателят на "кралския клуб" Карим Бензема инструктира своя сънародник в тима Ферлан Менди да не подава на Винисиус. 

 "Не играй с него. Заклевам се в живота на майка ми, той (Винисиус) играе срещу нас." - са точните думи на Бензема.

 Реал губеха с 0:2 в срещата на "Борусия Парк", но все пак успяха да си тръгнат с точката, благодарение на 2 късни гола, единият от които тъкмо на Бензема. Французинът отнесе доста критики в социалните мрежи за поведението си в тунела, но Карагър защити действията му в коментар пред CBS Sports.

 "Реал Мадрид не е от тези клубове, които да не могат да се справят с такъв проблем. Ако трябва да сме честни, Бензема каза нещо, което и аз съм казвал за някого, а други са го казвали за мен. Просто него го хванаха." - започна Карагър.

 "Има две гледни точки. Първата е, когато помагаш на отбора, какъвто бе и случаят с Бензема. Ако някой има наистина ужасен ден, ти определено трябва да говориш с човека, който е зад него, без значение дали е флангови защитник или пък е крило и играе пред него. Казваш му: "Използвай си мозъка, човече, той не прави един от добрите си мачове, търси други опции за пас."

 "Добре, ако той постоянно я иска и търси как да се открие, подай му, но ако не е така, насочи топката другаде, дай му време да диша, помогни му. Той вероятно не търси топката, защото сам разбира, че няма ден."

 "Другата страна на монетата е, че и Бензема и Винисиус са атакуващи играчи. Ако Бензема го беше казал поради някакви егоистични причини нещо от сорта на: "Не му подавай, подавай само на мен, защото искам да отбележа.", то това би било грешно, но не мисля, че случаят е такъв."

 "Когато обаче някой играе наистина зле, това е нещо, което съм казвал десетки пъти, без значение дали на почивката или по време на тренировка. Казваш на вратаря си, когато хвърля топката: "Дай я на другата страна, той не се справя добре, потърси някой от бековете." 

 "Това не е нещо, което да не се случва, но Бензема просто го хванаха." - завърши Карагър.


Гласували: 2, рейтинг: 5.0

Още новини от деня:
Добави коментар

Препоръчано за вас