Маниакът по Football Manager, който организира медения си месец в България

Маниакът по Football Manager, който организира медения си месец в България

 Повечето от вас със сигурност знаят какво представлява Football Manager (FM), а за тези, които си нямат ни най-малка идея- това е футболен симулатор, в който управляваш избран от теб отбор. Всичко в играта е базирано на реални играчи и събития, което я прави още по-привлекателна за футболните фенове. За разлика от други спортни игри, които изискват постоянно седене пред компютъра, иначе в противен случай изоставаш от конкуренцията, във FM няма нищо такова. Свободен си да не докоснеш симулатора цяла година, но в момента, в който си готов да издигнеш любимия си отбор до световна слава, нямаш грам желание да затвориш играта. По тази причина има и много фанатици, които буквално живеят във Football Manager- трудно може да се забрави канадецът, който пропътува 3000 мили, за да се наслади на играта на шотландския Еър Юнайтед. Една от най-паметните истории, свързана с Football Manager, е назначаването на Андрей Павлович, който даде специално интервю за нас, в сръбски отбор заради негова кариера на играта. Днешният кратък разказ е свързан с далечната авантюра на Тим Пайк и родния ФК Несебър. Той е бил готов да направи всичко по силите си, за да види любимците си от Втора Лига в действие, включително да организира медения си месец в Слънчев бряг.

 „Беше 2007 и моята бъдеща жена бе подготвила дата за сватбата- 08.08.2008. Месец след това, трябваше някъде да прекараме своя меден месец. Тя разглеждаше оферти за почивки в Испания, Гърция и Португалия, а аз бях напълно съгласен. Само че дойде един съдбовен ден, в който тествах бета версията на българската лига във Football Manager. Избрах си случаен отбор. Този отбор промени цялата концепция на нашата почивка. Отборът бе Несебър и се намираше във Втора Лига. В мен се зароди голям интерес към тях и започнах да следя представянето им в истинския живот. След това погледнах цените на почивки в България. Намерих курорта Слънчев бряг, който се оказа точно до стадиона на Несебър, а цените бяха чудесни. Успях ли да убедя бъдещата ми жена да отидем там? Да, разбира се. 2 седмици all-inclusive бяха по-евтини от всички останали дестинации, които предлагаха обикновен пакет услуги. На 5 септември 2008 летях до България. Сега просто трябваше да измисля начин как да отида да гледам Несебър в действие. Една седмица след началото на медения месец се появи удобна възможност. Намерихме нови приятели там- жените искаха време за себе си, а аз накарах момчетата да отидем на мач. Въпреки че жена ми знаеше че отивам на футболен мач, и до ден днешен не знае защо избрах България, а именно- заради отбора, който играеше там.“

12 години по-късно, Несебър все още не са отговорили по никакъв начин на техния заклет фен- Тим, но по-добре късно от колкото никога!


Гласували: 7, рейтинг: 4.1

Добави коментар

Препоръчано за вас

На този ден преди 10 години Луис Суарес захапа първата си жертва (видео)
Да вкараш 6 гола и все пак да загубиш
Легендата за неостаряващия Горан Пандев
Явлението Миньор Перник (Чикаго) - един отбор на два континента
Отборите, които надхвърлят очакванията до момента през сезона
Ван Бастен: Трябваше да се откажа по-рано
22 години по-късно: Уимбълдън се завърна у дома
Шотландецът, който отказваше да остарее
Южноафрикански клуб привлече... Рой Кийн!
"Чичаците", които изумяват от началото на сезона
Лудостта в Ередивизи продължава: Алкмаар изпусна победата за четвърти пореден път
10 години от 10:0
Когато ирландският футбол шокира света
АФК Бароу: аматьорският отбор, който се опита да играе като Барселона
Адил Рами: Можех да съм велик футболист, но обожавах да се тъпча
Капитанът на Армения зарязва футбола, отива на война
Когато играчът на мача получи калашник за награда
„Златните“ резерви: когато единственото, за което си нужен на отбора, е да покриеш правилата
Немски клуб загуби с 0:37, играчите спазвали социална дистанция
Повторният дебют на Робен се превърна в кошмар