Подкрепете баскетболния клуб за хора с увреждания ЛЕВСКИ

Подкрепете баскетболния клуб за хора с увреждания ЛЕВСКИ

Описание на каузата

Клубът ни започва дейност през 2018 година. Още в първото си участие в държавното първенство по баскетбол на колички, отборът става шампион на България. Състезателите на Левски тренират съвместно с отбора на София-Балкан.

В него се състезаваме 12 мъже с увреждания.

Горди сме с това, че в отбора се състезават 6 от националните ни състезатели: Димитър Костов, Цветомир Цветков, Георги Иванов, Антон Фиков, Александър Попов и Цветомир Атанасов.

Освен мачовете в шампионата на България отбора често пътува за турнири в Гърция, Сърбия и Босна и Херцеговина. От 2021 г. вече се състезаваме и в Балканска Лига.

Треньор на отбора е Владимир Искров. Към момента е треньор на национален отбор по баскетбол на колички на България.

Щастливи сме, че български състезатели и състезатели от Левски играят в първенствата на Турция, САЩ и Италия.

Закупуването на специализиран бус за превоз на отбора е жизнено важно за нас!

За да можем да развием спорта на колички в България, ни е необходимо да трупаме опит в международни мачове с отбори от Балканите и Европа. През последните години отбора има възможност да участва в турнири в Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния, Черна гора. Благодарение на участието ни в тези турнири научихме много специфики за баскетбола на колички и развихме уменията и способности на играчите си. 

Със закупуването на специализиран бус, пътуванията ще бъдат чувствително улеснени, а разходите намалени ( в момента играчите организират сами превоза си).

Специализираният бус струва 50 000 евро!

Събрали сме сума за закупуването на специализирания бус в размер на 73300 хил. лв. и очакваме в началото на 2022 г. да пристигне в България. Оставант ни 30000 хил. лв. за преоборудване от товарен на пътнически.

Подкрепете ни за да продължим!

https://platformata.bg/bg/kauzi/1271:5607-2021-12-21-09-08-49/details/campaign.html


Гласували: 0, рейтинг: 0

Още новини от деня:
Добави коментар