27 победи от 27 мача и сезонът е анулиран

27 победи от 27 мача и сезонът е анулиран

 Наскоро футболната лига на Англия взе решение кампанията във всички дивизии под 6-тото ниво на футбола в страната да бъде анулирана. Това означава, че отборите, състезаващи се в тези лиги, няма нито да печелят промоции, нито да изпадат.

 И докато за някои това е добре, то за други е същински кошмар. Състезаващият се в 9-тото ниво на футболната йерархия Джърси Булс трябваше да види как перфектният му сезон се срина. "Биковете" бяха на върха в лигата, като от началото на кампанията бяха записали 27 победи от 27 кръга.

 Джърси Булс имат преднина от 20 точки на върха в Комбинираната национална лига "А" пред тима на Фарнхам Таун. Скромният тим, ситуиран в град Сейнт Хелиър на Нормандските острови (между Великобритания и Франция), трябваше да лети за своите гостувания, което прави решението на ФА още по-тежко за тях.

 "Биковете" са вкарали 99 гола и са допуснали едва 7 в 27-те мача от началото на сезона. Освен това, те се класираха за финалните фази на двете състезания за различните купи, в които нискоразрядните английски клубове играят.

 "Това е трудно за приемане." - казва вицекапитанът Люк Кембъл пред Sky Sports. - "В момента футболът трябва да остане на заден план заради всичко, което се случва. Здравето и безопасността на хората са приоритет."

 "Всички вложиха много труд в този клуб, не само играчите, но и управлението, феновете и спонсорите. Усещането е, че сме изиграли този сезон напразно. Лично аз исках да доиграем сезона докрай. Може би ФА взе решение прекалено прибързано. Можеха да изчакат още няколко седмици или месец, за да видят как се развиват нещата, но това е извън нашия контрол."

 "Трябваше сутрин да ставаме в 6:30 или 7:00 и да ходим до летището, откъдето летяхме до Гетуик. Обикновено хапвахме на крак и излизахме да играем. Това бяха дълги дни, но на нас ни доставяше удоволствие. Наистина е доста разочароващо, че към този момент всичката работа и всичките усилия, които сме положили, са за нищо. Ние сме млад отбор и си мисля, че играчите ни ще се завърнат и ще докажат, че трябва да играем на по-високо ниво. Започваме да се подготвяме за следващия сезон." - довършва Кембъл разказа си за кампанията на Джърси Булс.


Гласували: 9, рейтинг: 4.6

Добави коментар