Членки на ФИФА плашат с напускане

Членки на ФИФА плашат с напускане

 Според Associated Press, няколко страни-членки на Световната футболна централа обмислят да напуснат организацията, ако бъде прието предложението Световното първенство да се провежда на всеки 2 години, вместо както досега на 4.

 Вчера президентът на ФИФА Джани Инфантино предложи идеята по време на конферентен разговор с представители на всички 55 членки на УЕФА. Позицията на централата е ясна, но според АР няколко от членовете са уведомили Инфантино, че възнамеряват да се оттеглят от ФИФА, ако предложението се приеме.

 Сред плашещите с напускане са скандинавските футболни федерации. Дания, Швеция, Финландия, Норвегия, Исландия и Фарьорските острови вече пуснаха официално съобщение до централата:

 "Ако мнозинството гласува да приеме идеята за провеждане на Световно първенство на всеки 2 години, тогава Скандинавските футболни федерации ще бъдат принудени да обмислят своите опции, за да защитят фундаменталните ценности на футбола в региона."

 Ако някои от страните решат да напуснат ФИФА, те вероятно ще се ползват с подкрепата на президента на УЕФА Александър Чеферин. Той вече заяви, че Европа ще бойкотира подобен формат на Мондиала, ако плановете на Световната централа станат реалност.

 Определено подобен акт ще доведе до нови конфликти и напрежение. ФИФА все още не са обявили официално гласуване на предложението, но се очаква да съберат всички 211 страни-членки на съвет през декември. 

 Противно на позицията на датската федерация обаче, националният селекционер на "червения динамит" Каспер Хюлманд сподели, че е усетил глобална подкрепа към идеята на ФИФА по време на онлайн срещата между директора по развитие към ФИФА Арсен Венгер и националните треньори, която се състоя вчера. 


Гласували: 3, рейтинг: 5.0

Още новини от деня:
Коментари
Густав Адолф 21.10.2021 10:04

Понякога се чудя, с конкурс ли избират идиотите на ръководни постове във ФИФА в последните 10 години? Толкова малоумни решения се вземат там, че няма накъде. Първо, световно насред пустинята, в страна без футболна инфраструктура, че и през зимата, защото през лятото там става 45 градуса на сянка. После решиха да се увеличи броят на отборите, което освен отрицателни има и положителни страни, но решиха да има групи от по 3 отбора, което е тотално унищожаване на футболния тъпомер. Сега тази малоумщина със световното през две години а изкуфелия Венгер иска и засадата да се махне. Господата от ФИФА трябва да разберат, че промяната заради самата промяна вреди!

Отговори 1 0
Добави коментар

Препоръчано за вас

Ето какво каза Златко Далич за бойкота си
Меси откри резултата във финала (видео)
Аржентина срещу Франция: Какво показват цифрите?
Нидерландия - най-големите грубияни в света?
Неймар порази Хърватия с магическо попадение (видео)
Заместникът на Роналдо порази Швейцария (видео)
Меси порази и Австралия (видео)
Качирулес: Как Мексико пропусна Световното през 1990г.
Коста Рика порази Германия, какво се случва? (видео)
Луис Чавес вкара един от головете на турнира за Мексико (видео)
Португалия откри резултата срещу Уругвай (видео)
Нереално! Иран удари двете греди за 10 секунди (видео)
Ричарлисон вкара по "бразилски" (видео)
Шеметна Саудитска Арабия порази Аржентина с този гол за 2:1 (видео)
Сака удвои головата сметка на Англия за СП22 (видео)
10-те контузени звезди, които пропускат Световното
Никога не казвай никога - изумителната история на един ветеран
10 звезди, които не се класираха за Световното първенство
Нередовен гол и зодиаци: Как Франция се класира и се издъни на СП'2010
Задава ли се нова генерация италиански суперзвезди?