Фен симулира кариера с отбор съставен от 11 Яя Турета

Фен симулира кариера с отбор съставен от 11 Яя Турета

Футболен фен и верен почитател на най-добрата симулация Football Manager реши да даде отговор на въпроса “Как би се представил отбор изпълнен с Яя Турета в елита на Англия?” Ето точно какви са били параметрите на симулацията и как се е представил тимът в рамките на 10 сезона:

Отборът
Избраното име е Birthday Cake FC и той съставен от:
- 12 Топ Яя Турета в най-добрата му форма (от сезон 2013/2014). Тези са играчите, които ще са титуляри;
- 8 Млади Яя Турета (от сезон 2003). Тези футболисти ще са на резервната скамейка с опция да се развиват;
- 5 Бебета Яя Турета (от сезон 2001). За да извлече показателите на Яя се е наложило да се обърне към базата на Championship Manager 01/02;
- 1 Истинския Яя Туре (на 35 години);
- 1 Джо Харт за вратар;
- Мениджър: Мануел Пелегрини;
 Също така за да задържи голяма част от отбора за цялата дължина на експеримента фенът е дал големи заплати на играчите и е наложил трансферно ембарго на клуба за 15 г.


Championship Manager: Връща спомените

 

Тактиката
Мануел Пелегрини решава, че тактиката с която ще играе е 4-1-4-1. Може би схемата не е най-подходяща за отбор с 11 халфа, но това е желанието на наставника.

Резултатите:
 В края на първия сезон Birthday Cake FC завършва на 6-то място във Висшата лига на Англия. Отборът също така спечелва купата на ФА. Не лошо начало за Туретата! Експериментът обаче трае цели 10 сезона, и ето какво се случва по нататък.
 Първо Пелегрини се опитва да продаде младите Яя Турета, въпреки че всеки от тях има договор до 2030г., а клуба не може да купува нови играчи за още 14 сезона! Разбира се, в края на сезон 2 Мануел Пелегрини е уволнен, а на негово място идва Фатих Терим.
 Успехите на турчина са променливи и след още 2 сезона, той е заменен с Франк де Бур. Терим и Де Бур спечелват Лига Европа по веднъж - през 2021 и 2023!А най-доброто представяне на тима в Шампионската лига е достигане на 1/4-финалите, където Ливърпул се оказват твърде добри за нашите Турета. Това е разбираемо, все пак ЯЯ играе като нападател, крила и защитници.
За жалост на Birthday Cake FC след спечелването на втори европейски трофеи следва сериозен срив в отбора. Малко по малко клуба започва да се доближава в зоната за изпадане, след като добрите Яя прехвърлят 30 години и започват сериозно да губят умения. Ръководството също така решава да разкара голяма част от младите ЯЯ, въпреки че, няма читави заместници освен бебета Яя, които не играят често и не могат да се развият като футболисти. В крайна сметка отборът изпада в Чемпиъншип, а няколко сезона по-късно дори достига третото ниво на английския футбол.

Забавни факти от експеримента
- три от силните Яя са продадени на Севиля в един и същи сезон, където играят до 37;
- истинския Яя Туре напуска отбора в края на сезона в посока Бешикташ, след което се пенсионира. Малко след това поема Кот Д’ивоар като мениджър;
- в една от несполучливите версии на експеримента ПСЖ привлича всичките добри Яя и клуба изпада във фалит;

Може би в бъдещи експерименти ще е интересно да разберем дали 1 Зидан във върховна форма и 10 дървари ще могат да спечелят Шампионската лига!


Гласували: 20, рейтинг: 5.0

Още новини от деня:
Добави коментар