Най-добрите XI, ако Римската империя все още съществуваше

Най-добрите XI, ако Римската империя все още съществуваше

 Както добре знаете Римската империя се радва на международна слава от сблъсците със силния отбор на Картагена, триумфите от които, някои считат за Световни титли тъй като тези два народа са най-големите супер сили в света. В тази статия ще разкрием  кои щяха да са най-добрите XI на Рим, ако великата империя все още съществуваше.

Вратар: I. Траян

 Стражът на вратата на Рим е истинска легенда сред редиците на римляните. Защо мислите, че са кръстили цял проход на негово име?

Централни защитници:‌‌‌ II. Адриан и III. Антонин Пиус

 Адриан “Стената” Август и Антонин Пиус заемат мястото си пред вратата. Адриан успешно блокира набезите в мачовете с британските опоноенти, а Пиус макар и неопитен, някой ден ще търси да наследи именията си колега като звездата в сърцето на дефанса на империята.

Ляв и Десен бек: IV. Септимий и V. Калигула

 В ляво намираме първият играч в отбора, продукт на африканския континент, където империята реши да отвори няколко свои академии. Това е Септимий Север - агресивен, но уравновесен играч, той често остава в защита за да подисгури Адриан и Пиус.

 В дясно слагаме Калигула. “Лошото момче” на Римската единайсеторка. Младежът има сериозни проблеми с дисциплината и разпуснатия начин на живот, които го преследват още от ранна възраст и се отразвят сериозно на играта му. Ако не се стегне, едва ли скоро ще продължи да е титуляр. Според слуховете Клавдий, който стартира като резерва е готов да го замести.

Халфове: VI. Сципион, VII. Спартак и VIII. Константин

 В центъра на халфовата линия на Римската Империя се подвизава Сципион Африкански - най-поливалентния играч в състава, играещ еднакво добре както в защита, така и в така. Сципион е ветеран от сблъсъците с Картагена и един от любимците на римските фенове.

 В ляво от него е натурализирания тракиец Спартак, който е в сериозен конфликт с ръководството на Р.Ф.А. (Римската футболна асоциация) и дори си позволи да направи скандални коментари в медиите, че “се чувства като роб”, когато играе за отбора.

 Константин “Джизъса” е най-набожния играч в групата. Той винаги носи златни кръстове  и е обрисувал тялото си с множество религиозни картини и цитати от Библията. Констатин се моли преди старта на всеки мач и при всеки свой гол сочи към небесата.

Нападатели: IX. Марк Антоний, X. Цезар и XI. Октавиан

 Дори в този отбор на развратници, Марк Антоний взима приза на абсолютен и върховен плейбой. Проблемите с личната му дисциплина са всеизвстни и той рядко се появява в трезво състояние на тренировка. Все пак, той остава един от най-силните играчи в тима и не изглежда, че скандалният начин на живот се отразява на представянето му. Според неговите привърженици, дори му помага.

 Октавиан Август подкрепя Цезар от дясното крило и е считан за най-обещаващият млад талант в този впечатляващ отбор и посочен за свой наследник от самия Цезар.

 Гай Юлий Цезар безспорно е най-ярката звезда в състава на Римската империя. Той се оформи като играч в галската лига 1, където прекърши най-добрите опоненти, като капитан на своя  Legio X Equestris‌ F.C. В последната година, неговата афера с египетската кралица Клеопатра го превърна в една от най-следваните фигури, а в-к “Roman Times” (Romana Tempora) обяви двойката за най-влиятелната в цялата империя.

 Мениджър: Марк‌ Аврелий е обичан от феновете и експерти. Сред тях е известен като последния от “петте добри мениджъра” донесъл множество трофеи и слава на Римската империя. За жалост на народа, той обмисля оттегляне от професията си скоро и се очаква неговия син Комод да го замести. Надяваме се, че отборът ще просперира и под негово ръководство.

Резерви:
Неро (3 мача наказание за пиромански инцидент)
Тиберий
Птолемей
Помпей
Клавдий


Гласували: 42, рейтинг: 4.6

Коментари
Ахмед Кенар 27.11.2019 16:20

Аз бих предположил, че ще играят доста по дефанзивен футбол, 4-3-3 не е за едновремешните Римляни :)

Отговори 0 0
Добави коментар