Норвегия - неочакваната сензация на международната сцена

Норвегия - неочакваната сензация на международната сцена

 Нападатели

 Ерлинг Халанд – За отрицателно време, роденият в Лийдс футболист успя да си изгради имидж на голова машина и да разбие не един или два от рекордите в играта. С невероятните му физическа мощ и скорост, бихме могли да го оприличим като кошмара на всеки защитник и като потенциален главен герой в приказката на норвежците.

 Александър Сьорлот – Освен с Халанд, “лъвовете” разполагат и с още един таран в лицето на Сьорлот. Макар да не е сред най-резултатните футболисти, той определено притежава необходимите качества, за да накаже грешките на опонента и заедно с Халанд вероятно ще са силен тандем не само по време на Европейското първенство, а и в бъдеще.

 Джошуа Кинг – Докато изброените по-горе разчитат повече на физика, то Джош Кинг определено е известен най-вече със своята техника и повратливост с топката в крака. Той е човекът, който би могъл да внесе разнообразие в атаката на Норвегия.

Халфове

 Мартин Йодегорд – Безспорно един от най-талантливите футболисти в Европа, Йодегорд е способен да разбие дори най-добре подредената защита със своите невероятни визия и техника. С нападатели като Халанд, Сьорлот и Кинг, той би могъл да се превърне в топ асистента на надпреварата.

 Сандер Берге – Макар този сезон да не бе особено силен за него, той продължава да е играч с огромен потенциал и силни качества. Ролята на Берге е да отнема топката пред своето наказателно поле и да полага основите на нападението на своя отбор - позиция, която ще е от огромно значение, тъй като в защитата на Норвегия не присъстват много класни имена.

 Мортен Торзби – Още един изключително мощен футболист, който определено ще затрудни много нападението на противниковия отбор. Заедно със Сандер Берге ще превърнат своята половина от игрището в истински ребус за опозицията.

 Мохамед Ельонуси – Флангови футболист, притежаващ пъргавина и добри движения с топка в крака. Би бил изключително важен при изграждането на контраатаките на своя отбор, но по-голяма роля би изиграл с връщането си назад, когато се налага на отбора му да се защитава.

 Йенс Петер Хауге – Млад и талантлив футболист, който има качества да се надиграва един срещу един и да създава проблеми на фланговите бранители на противниковия отбор.

Защитници

 Хайтам Алесаами – Опитен състезател, който играе като ляв бек и притежава добри скорост и контрол върху топката - качества, които непременно биха помогнали за успешното изнасяне на топката.

 Мартин Линес – Още един опитен футболист, който играе като десен бранител, но бива използван и в халфовата линия, заради способността си да задържа притежанието на топката и прецизните си пасове.

 Кристофър Айер – Млад и физически надарен. С невероятния си ръст от 198 сантиметра, той се превръща във фаворит за всяко въздушно единоборство не само в своето, а и в противниковото наказателно поле.

 Стефан Страндберг – Футболист, който ще внася спокойствието в центъра на отбраната със своя дългогодишен опит и самоотвержена игра при единоборствата.

Вратар

 Руне Ярстейн – изключително опитен вратар, който неведнъж е демонстрирал своята класа на голямата сцена в Европа и би направил всичко по силите си, за да може “лъвовете” да триумфират с титлата.

 


Гласували: 5, рейтинг: 4.6

Коментари
Michael Streck 24.03.2021 18:41

Абе те Норвегия дори няма да играят на Европейското първенство бе тулуп

Отговори 1 0
Добави коментар

Препоръчано за вас

България на Евро 2004: Къде са те сега?
ФИФА изхвърли две асоциации
„Златният“ гол, който остави един футболист без отбор
Футболисти, играли за два национални отбора (част 2)
Роналдо направи два фрапантни пропуска и му отмениха гол в рамките на минута (видео)
Бразилска самозабрава: Ще преименуват ли “Маракана” на “Рей ‘Краля’ Пеле”?
Изумителният пропуск на Александър Исак срещу Косово (видео)
Дузпата на Италия срещу България (видео)
Стюард се опита да дриблира по време на мач, нещата се развиха точно както очаквате (видео)
Вбесиха Роналдо, отмениха му редовен гол в последната минута заради липса на ВАР (видео)
Майсторския гол на Туфан - Норвегия vs. Турция 0:3 (видео)
Левандовски се разписа за зрелищното 3:3 (видео)
Сержиньо Дест вкара с небрежен шут от 30 метра (видео)
Последният голям рев на "лъвовете"
Азар се разписа срещу Уелс за 2:1 (видео)
Деветте гола на Холанд срещу Хондурас (видео)
Автобусът на национален отбор държан под обсада
Обвиниха топ вратар в симулативна игра
Ето с кои футболисти ще борим Италия, Швейцария и Северна Ирландия
Отбори, които отказват участие на Световно първенство