Фабрицио Романо – животът на най-достоверния футболен журналист

Фабрицио Романо – животът на най-достоверния футболен журналист

 „Here we go!“ – фраза, която през последните години се превърна в 100-процентова гаранция, че един трансфер е финализиран, много преди да бъде обявен от самите клубове. Неин автор е журналистът, от когото огромна част от футболните фенове се информират за последните трансферни новини. Фабрицио Романо се превърна в олицетворение на достоверността във футболната сфера. Нещо, което трудно може да се постигне предвид редицата фалшиви слухове, които излизаха и продължават да излизат в медийното пространство. Какво обаче коства на Романо да поднася винаги автентична и актуална информация, кои са неговите източници, както и още подробности около неговия живот по време на трансферните зими и лета ще научите в днешната статия.

 За Фабрицио Романо сферата на футболните трансфери е налудничаво място, в което всичко може да се случи и именно това му харесва най-много.

 „Трансферният пазар е ненормален свят. Той е като джунгла, защото абсолютно всичко може да се случи. Всеки ден, всяка минута. Обожавам това!

 Случва се в един ден от даден клуб да ми кажат – „Искаме този играч и работим по финализирането на сделката.“ и след 2 дни да започнат работа с друг футболист, просто защото им се е открила подобна възможност […] Понякога агентите се ядосват в подобни ситуации, защото са работили много за осъществяването на трансфера, стискат си ръцете с клуба и изведнъж, без сериозна причина, отборът се насосва към друг играч и казва, че вече няма интерес към тях.“ – Фабрицио Романо

Това, което отличава Романо от много негови колеги, е акуратността на информацията, която предоставя. Той се ръководи от този основен принцип без значение колко време и усилия ще му отнемат да потвърди даден трансфер.

 „Знам, че много мои колеги възприемат обявяването на трансферни новини като някакво състезание. Често ми се случва да ми кажат: „Е, Фабрицио, ти беше първи! Ти беше втори…“ Истината е, че не винаги можеш да обявиш новината първи. Моята цел, моята мисия е винаги да имам правилната информация. Винаги.

 Естествено, че най-добрият вариант е да си първи и да имаш достоверна информация. Обичам го! Но най-важното за мен е да съм 100% сигурен в това, което казвам. Мисля, че по тази причина хората ми се доверяват.“ – Фабрицио Романо

 Най-често Фабрицио е в директен контакт с футболните агенти на играчите, както и директори на дадени отбори, за да има информация от първо лице.

 На първо място поддържам контакт с агентите, после със спортните директори и накрая, евентуално, с играчите. За разлика от преди 5-6 години, в момента футболните агенти са много важни и те имат най-точната информация. Има случаи, в които и самите футболисти могат да ми помогнат, но най-често те са последните, които знаят какво точно се случва. За всеки трансфер източниците ми са различни.“ – Фабрицио Романо

Когато става въпрос за трансфер в Италия, Романо обикаля всички възможни места в Милано.

Милано е центърът на трансферния пазар […] В момента, в който се събудя, започвам да обикалям из Милано. Тук мениджърите, спортните директори и агентите винаги се срещат в хотели и ресторанти около центъра на града. Повече от Рим, повече от Наполи и други градове – всички са в Милано. Винаги се опитвам да намеря важната информация пред хотелите или централите на клуба и, когато я открия, да я потвърдя чрез други източници.

 В някои дни ми се случва да търся по 9-10 часа и да не намеря нищо и никого, но след 2 минути да видя Мино Райола и Пол Погба заедно, което си е удар.“ – Фабрицио Романо

Италианският спортен журналист обожава работата си и изживява всеки един трансфер, който отразява.

 По време на трансферния прозорец, средно на ден провеждам по 50 обаждания. Обикновено спя по 5 часа – от 5:00 до 10:00. Събуждам се, веднага вземам телефона и не го оставям през целия ден – той ми е най-добрият приятел. Започвам да звъня на агенти, на директори, които да ми дадат информация.

 „Изпитвам огромна страст към работата си. Трансферите до голяма степен мога да ги сравня с футболен мач, защото когато получиш големи новини се чувстваш, сякаш си отбелязал гол, и то във важен мач. Трябва винаги да си концентриран, да поддържаш контакт с правилните хора [за да се случи това].

Понякога се случва и обратното – ако нямам нова информация и нямам контрол над ситуацията, много се ядосвам. Когато имам приятели и познати около мен, често ме питат защо не съм им казал нищо с часове. Просто защото съм фокусиран в случващото се. Искам новините, живея за новините, обсебен съм от новините. Точно затова много се радвам, когато имам информация. Когато кача в социалните мрежи „Here we go“, се чувствам, сякаш съм отбелязал гол. Чувствам, че е нещо специално.“ – Фабрицио Романо

Без никакво съмнение Фабрицио Романо изживява всичко, свързано с трансферите, както всеки един футболен фен. В момента той е най-популярният футболен журналист в света и, съдейки по неговите думи и начин на живот, това определение звучи напълно заслужено и оправдано.


Гласували: 23, рейтинг: 5.0

Добави коментар

Препоръчано за вас

Най-високите откупни клаузи в света
Дрийм-тийм от свободните агенти на лято 2022
Емре Демир – струва ли 400 милиона новата покупка на Барселона?
Даниел Субашич се завърна в Хайдук (Сплит)
Кои похарчиха най-много през лято 2021?
Най-големите трансфери за Лято 2021
Ето защо не е добра идея да купуваш голмайстора на Ередивизи
Най-странните трансферни слухове с българско участие
Бивш вратар написа апликация за трансфери
Най-харчещите клубове на лято 2021 до момента
Скъпите завръщания на "блудните синове"
"Най-щедрите" клубове за последните 10 години
Ето кой е рекордьор по приходи от трансфери за последните 10 години
Най-накрая: Неймар и Барса заровиха томахавките
Свободните трансфери, които ощетиха клубовете най-много
Паметни трансфери след национални първенства
Огорченият Флорентино ще пречи на Юнайтед
Най-ужасният отбор в света предложи договор на Меси
Машината за пари ли е наистина Борусия Дортмунд?
В Барса не са сигурни, че ще успеят да задържат Меси