Какви суми получават играчите, за да представляват родината си?

Какви суми получават играчите, за да представляват родината си?

 На последното Световно първенство, това през 2018 г., стана ясно, че ако английските футболисти вдигнат купата, те ще си поделят бонус от около 6 млн. евро.

 Също така, от 2007 година насам всички играчи от английския национален отбор даряват парите, получени за мачове с националния отбор на Футболна фондация за подпомагане на футболисти (около 5,6 млн. евро).

 Английската Ф.А. не оповестява официално колко плаща на състезателите си, но от BBC изчисляват, че средно футболист на “трите лъва” получава 2200 евро на среща.

 Както се вижда, тази сума е сравнително скромна за играчи, които в клубовете си получават между 50 000 и 250 000 евро на седмица.

Бонуси за големите турнири

 За всеки международен турнир, който е организиран от ФИФА или някоя от останалите континентални футболни  федерации, наградният фонд се определя от организаторите на база на парите, които получават от спонсори и от телевизионни права. Така например сумата, която получи Германия за спечелването на Световната купа за 2014 бе 30 млн. евро.

 ФИФА обаче оставя всяка футболна федерация да раздели парите между играчите си така, както тя сметне за правилно.

 За спечелване на Световното през 2018 английският национален отбор щеше да получи бонус от 220 000 евро (според някои британски вестници).

 От своя страна състезателите от френския национален отбор бяха наградени с 19,250 евро за всеки мач от турнира, както и бонус от 300 000 евро за спечелването му.

 След края на турнира вестник Le Parisien съобщи, че Килиан Мбапе е дарил парите, заработени от шампионата в Русия за благотворителност.

“Платете ми, за да играя”

 Напомняме и за куриозните случки с национални отбори на по-бедни държави. На Световното през 2014 г. имаше сериозна опасност цели три отбора да бойкотират турнира, за който вече се бяха класирали - Камерун, Гана и Нигерия.

 Камерунските играчи отказаха да се качат на самолета за Бразилия , тъй като имаха опасения, че федерацията няма да им плати, след като изиграят срещите си от турнира. Това принуди ръководителите на камерунската футболна асоциация да изтеглят заем, с който да платят на състезателите си.

 Ганайското правителство пък бе принудено да натовари куфар с 3 млн. долара на самолет и да го прати в Бразилия, за да прекрати стачка на футболистите, които твърдяха, че им са обещани между  75 000 и 100 000 долара.

 Играчите на Нигерия отказаха да се явят на тренировка преди ключов мач с Франция от елиминациите, докато не им бъде гарантирано, че ще получат обещаните 10 000 долара на човек за участие и 30 000 долара за достигане на 1/8-финалите.

 


Гласували: 5, рейтинг: 4.2

Коментари
uvifeyb 09.09.2020 12:52

http:mewkid.netwhen-is-xuxlya - Buy Amoxil Amoxicillin 500mg Capsules ori.olte.otzasada.com.khh.wo http:mewkid.netwhen-is-xuxlya

Отговори 0 0
delamuy 09.09.2020 13:30

http:mewkid.netwhen-is-xuxlya - Buy Amoxicillin Amoxicillin On Line nva.cmta.otzasada.com.spr.cm http:mewkid.netwhen-is-xuxlya

Отговори 0 0
Добави коментар

Препоръчано за вас

А вие гордеете ли се?
Националите – как да не ни дразнят чак толкова
Немският футболен съюз: Имаме пълно доверие на Льов
Феран Торес бележи за 5:0
Изненадващ голмайстор дърпа Италия напред при Манчини
Легендата за неостаряващия Горан Пандев
Как Андора потъпка най-верния си войн
Арестуваха Райън Гигс
Защо не ни се получава?
Топ играчите, които ще пропуснат Евро 2020
Голямото Световно клубно първенство, което ще замести Купата на Конфедерациите
Най-кратката кариера за националния отбор на Англия
Как се справяме в плейофите?
Контра: Когато последната минута се оказва златна за нас
Футболисти, играли за 2 национални отбора
Златната генерация от халфове на "скуадра адзура"
Последната минута - големият враг на българския футбол
Революция във футбола в Бразилия
Стоичков за тънкостите и тайните зад геройствата на България в САЩ 94
Невъзможната футболна мечта на Тувалу и Кирибати е напът да се сбъдне