Георги Панов: талантът на Вердер Бремен

Георги Панов: талантът на Вердер Бремен

 В тази статия бихме желали да ви запознаем с още един обещаващ талант - това е Георги Панов, който вече е част от една от младежките формации на Вердер Бремен. Георги играе като централен нападател и миналият сезон има 5 мача, 11 гола и 7 асистенции. Има 1 повиквателна за националния отбор на България до 19 години.

 Георги е от ромски произход и е роден Кюстендил, но израства в село носещо името Буковлък с население от 4000 души. Когато е на три години родителите му се местят в Германия. Футболистът се съгласи да отговори на въпросите на “От Засада”, за което сме му благодарни.

 

 

 Привет и благодарим, че се съгласи да отговориш на въпросите ни. За нас е удоволствие да запознаем аудиторията с теб. Разкажи малко за кариерата си на този етап - на кой пост играеш, как се озова в Вердер и как те забелязаха? Къде си играл преди и кога разбра, че футболът е твоето призвание?

Георги:
 Преди да започна в Бремен играех в DTB Delmenhorst и след време треньорът на Вердер ме покани на проби.

 

Освен на Вердер, на кои отбори симпатизираш?

Георги:
 Футболен клуб Барселона.

 

Като нападател, предполагаме, че имаш своите футболни идоли. Кои са те и до кой футболист се доближаваш най-много като стил на игра (или поне искаш да те сравняват с него)?

Георги:
 Моят любим футболист е Лионел Меси,
не но бих казал, че в момента до кой футболист се доближавам.

 

Колко време от седмицата отделяш на спорта? Как изглежда една седмица в живота на играч на Вердер Бремен?

Георги:
 Във Вердер имаме тренировки 3 пъти в седмицата и 1 мач. През останалите дни след училище отивам на стадиона да тренирам усърдно.

 

Не си тренирал в България, но можеш ли да споделиш кое прави немските школи толкова различни? Какво правят по-добре от нас за да са толкова успешни в развитието на таланти?

Георги:
 Не съм тренирал в България и не знам как тренират там, но в Бремен или останалите отбор в Германия имат много добри треньори. В момента в Бремен имам 4 треньора, които ми показват всичко което знаят за да можем някои ден да покажем, какво сме научили. Що се отнася до България - трудно ми е да кажа, но призовавам треньорите в Европа да следят момчетата ни.
Както каза Ивилин Попов след мача срещу Косово - нека се даде шанс на тези, които тренират в Европа за да можем след време да помогнем на нашия национален отбор и да покажем на Европа и на света, че и България може да играе футбол.

 

Като играч, кои според теб са най-силните ти качества, и върху кои трябва да работиш повече?

Георги:
 Силните ми качества е са дрибъл и добра техника. Единствено върху, което трябва да работя е играта ми с глава.

 

Какви са амбициите за бъдещето на кариерата ти?

Георги:
 Моите амбиции са да получа шанс да играя в Англия - това ще е моя мечта! И след време да играя за националния отбор на България!

 

Екипът на "От Засада" пожелава успех на Героги Панов и му пожелаваме дълга и успешна кариера!

 


Гласували: 7, рейтинг: 4.6

Още новини от деня:
Добави коментар