Нова идея за доиграване на Шампионската лига

Нова идея за доиграване на Шампионската лига

 В следващите няколко дни се очаква всички първенства в Европа да бъдат подновени и да се играят в сгъстен цикъл, за да може да приключат до края на юли (става въпрос за тези с формат есен-пролет). Освен това обаче, има и клубове, които трябва да играят и в Шампионската лига, което ще стане през август.

 Надпреварата все още е на фаза осминафинали, като само 4 отбора успяха да преминат напред преди да настъпи паузата заради пандемията. Това означава, че евентуалните финалисти ще трябва да изиграят още до 6 мача в периода 4-29 август.

 Според испанския вестник Mundo Deportivo, от УЕФА са разработили План "Б" за завършване на надпреварата в Шампионската лига. Европейската футболна централа обмисля да направи така наречената "Финална 16-тица", която да се състои в една държава. Срещите ще се решават в един двубой, няма да има реванши, а при равенство ще се играят продължения и ще се изпълняват дузпи. Това не само би намалило броя мачове, но и би свело пътуванията до минимум. Mundo Deportivo смята, че държавата домакин ще бъде Португалия и по-специално Лисабон, тъй като там има 2 големи стадиона, а и районът бе сравнително слабо засегнат от Covid-19.

 Освен в столицата, иберийската държава разполага с още няколко доста добри съоръжения, които да приемат мачовете, тъй като там през 2004г. се изигра европейското първенство по футбол. По план, финалът в турнира на богатите трябваше да се изиграе в Истанбул, но тъй като Турция е в топ 10 на най-засегнатите от вируса страни, той вероятно ще бъде преместен другаде.


Гласували: 5, рейтинг: 5.0

Добави коментар