Херта наказа ветеран, изпял песен за коронавируса

Херта наказа ветеран, изпял песен за коронавируса

 Немският Херта Берлин обяви, че ще накаже котдивоареца Саломон Калу, тъй като играчът си позволи да наруши правилата за хигиена и да изпее песен, посветена на коронавируса. Въпреки че вече е на 34, Калу предизвика сериозен скандал, публикувайки свое видео, в което се опълчва на мерките за борба със заразата.

 На клипа се вижда как той поздравява своите съотборници, докосвайки ги с юмрук, както и излива на пода течността, с която се правят тестове, докато в същото време се оплаква от намалената си заплата и пее "песен за короната".

 "Извинявам се ако съм оставил впечатлението, че не взимам коронавируса на сериозно." - започна извиненията си Калу пред клубния уеб сайт. - "Искам да се извиня за това. Реалността е напълно противоположна, тъй като аз съм доста загрижен за хората в Африка, защото тяхната здравна система не е толкова добра като тази в Германия."

 "Не го обмислих добре и в същото време бях развълнуван, че тестът ми бе отрицателен. Бих желал да се извиня и на хората, които се появяват във видеото, защото те не знаеха, че излъчвам на живо и не исках да ги замесвам в тази ситуация."

 Главният мениджър на столичани Михаел Преец добави:

 "С това видео Саломон Калу не само, че навреди доста на имиджа на Херта Берлин, но и създаде впечатлението, че някои футболисти не приемат проблема с коронавируса сериозно, тъкмо във времена на полемика кога трябва да се възобнови футбола, както и ролята на професионалната игра по света."

 "Бих желал да подчертая, че ние продължаваме да информираме всички, които наложиха правилата за хигиена и социална дистанция, че ще приложим необходимите наказания. Продължаваме стриктно да спазваме изискванията на здравните лица, както и препоръките на института по публично здраве RKI."

 "Херта Берлин дълбоко съжалява за поведението на Калу, особено на фона на това, че той е толкова успял и опитен. Въпреки това, подобни действия заслужават съответните последствия."

 Калу бе наказан да не тренира с отбора, както и изобщо да играе футбол за Херта за неопределено време. В същото време вчера бе обявено, че има потвърдени 10 нови случая на коронавирус на футболисти от Първа и Втора Бундеслига.


Гласували: 0, рейтинг: 0

Добави коментар