Официално: Томас Мюлер подписа с Байерн Мюнхен до 2023

Официално: Томас Мюлер подписа с Байерн Мюнхен до 2023

Роденият в Бавария немски национал пристига в клуба от Мюнхен едва 10-годишен от местния ТСВ Пал. Минавайки през всички възрастови гарнитури в клуба, Мюлер става и част от мъжкия тим. От 2009-та год. насам, гениалният полузащитник е неизменна част от "баварците", а от днес договорът му е удължен до 2023-та год.


 Въпреки информациите, които поставяха под въпрос оставането на Мюлер в Мюнхен, толерантността и отговорността надделяха и националът ще продължи да бъде верен на любимия клуб. 


 След подписване на споразумението всички страни са доволни, а ласкавите думи не закъсняха по адрес на Томас. Карл-Хайнц Румениге и Хасан Салихамиджич не скриха задоволството си от добрата сделка и не скриха симпатиите си към всеотдайния играч. "Силният" в Байерн - Румениге не пропусна да похвали за добрата работа Салихамиджич и Оливър Кан, а сред качествата на Мюлер бяха изтъкнати неговия лидерски манталитет и любовта към емблемата, с която той участва в цялостното развитие на клуба от Мюнхен.


 Силни думи се чуха и от друга легенда на немския колос : "Доволни сме в запазването на основна фигура като Томас Мюлер в клуба. Той оформя клуба повече от десет години със своя велик футбол и приятна личност. Успехите му както с екипа на Байерн, така и с националката фланелка, правят Мюлер един от най-фамозните играчи в света. По свой лесен начин той предава много от това какво означава Байерн Мюнхен и иска да означава по целия свят."


 С Байерн, Мюлер има спечелени 8 титли на страната, 5 купи на Германия, както и 5 суперкупи. На международната сцена фигурират една спечелена Шампионска ЛИга, Клубната световна купа и суперкупата на Европа. 


 С "маншафта" Томас стана световен шампион през 2014-та год. в Бразилия. Четири години по-рано остана трети на мондиала в ЮАР, спечелвайки наградите за голмайстор и най-добър млад играч на турнира.
 

Видео от подписването на новия договор :

 


Гласували: 4, рейтинг: 5.0