Зелена светлина за събарянето на "Сан Сиро"

Зелена светлина за събарянето на "Сан Сиро"

 Желанието на миланските колоси Интер и Милан да построят нов 60-хиляден стадион на мястото на култовия "Сан Сиро" изглежда все по-близо до реализация. Миналата година собствениците на двата клуба, съответно Елиът Мениджмънт и Сунинг, започнаха процедура по проучване, която срещна бясната съпротива на кмета на Милано Джузепе Сала.

 Сега обаче италианският институт по културните наследства е обявил, че не вижда никакви пречки "Сан Сиро" да бъде разрушен, което фактически развързва ръцете на отборите. Новият стадион ще се намира в непосредствена близост до старото съоръжение, а освен това част от проекта включва и модернизиране и култивиране на района. Очаква се стойността на всичко това да е около 1,2 милиарда евро. Според компетентните органи от общината на Милано "Сан Сиро" не представлява никаква архитектурна забележителност, което би могло да предотврати събарянето му. Стадионът е бил модернизиран многократно, така че от първоначалната му фасада, която е построена през далечната 1926г., не е останало почти нищо. 

 Клубовете и общината пък от месеци се опитват да намерят някакъв компромисен вариант за замяна на почти вековното съоръжение, наричано от някои "Ла Скалата на Калчото". Кметът Сала многократно заяви, че не подкрепя планове, които включват тоталното разрушаване на арената, така че отборите трябваше да преправят проекта си.

 Сега се дискутира план да се събори по-голямата част от "Сан Сиро", но от него да остане и нещо, което да бъде обявено за забележителност в града и около което клубовете ще изградят нов спортен комплекс, който ще е отворен за ползване от гражданите на Милано.


Гласували: 5, рейтинг: 5.0

Добави коментар

Препоръчано за вас

Рома ще има нов собственик
Юнайтед и Интер откриха справедлива сума за Санчес
Новият треньор на Ювентус U23 - Андреа Пирло
За първи път от 2007 г. насам “Златната обувка” ще се завърне в Серия “А”
Три трансферни новини с Ранг 1
Ибра се сравни с филмов герой
Прословутият "Член 52", на който италианските клубове дължат толкова много
Обрат в Милан: предложиха нов договор на настоящия треньор
Бивши шампиони, които кретат из дивизиите
3 мача за 10 години
Това ли е най-слабият Ювентус, който ще вземе Скудетото?
Ювентус купува "новия Варан"
Обрати в Серия А: Бизнес или чиста случайност? (Италианска афера)
На Ботуша: Официално Рангник ще поеме Милан
Ромелу Лукаку достигна постижение на Роналдо
Луиджи Алеманди или първият футболен Юда?
В Италия: Златан ще напусне Милан
Юве направи тройна сделка
В Италия: Пянич и Артур подписаха договорите си
Утопичният дрийм-тийм на Палермо