Едва една четвърт от феновете подкрепят ВАР

Едва една четвърт от феновете подкрепят ВАР

 Процентът на футболни привърженици, които одобряват използването на системата за видеоповторение ВАР, е едва 26! Това показва последното проучване на Асоциацията на футболните фенове в Англия.

 В момента Футболната лига се допитва до запалянковците с надеждата техните препоръки да доведат до подобряване работата на ВАР през следващия сезон. Резултатите обаче са повече от обезпокоителни.

 Около 95% от анкетираните заявяват, че въвеждането на системата е направило гледането на мачове по-малко атрактивно, докато 44% казват, че е по-малко вероятно да посетят отново футболни мачове, след като стадионите бъдат отворени с пълния си капацитет.

 Привържениците, които гледат футбол по телевизията, също са категорични, че ВАР има негативно влияние върху играта. 94% от тях смятат, че системата опорочава първичното празнуване на гол, така че трябва да има някакви промени в тази насока. Анкетираните са близо 33 000 души, което прави проучването най-мащабното в историята на играта.

 "Феновете смятат, че ВАР опропасти спонтанното празнуване на голове и че системата им отне голяма част от най-хубавите моменти от мачовете." - казва вицепрезидентът на асоциацията Том Гретрекс. - "Надяваме се, че футболната лига и съдийската колегия ще се вслушат в техния глас и ще предприемат спешни мерки по подобряване работата на системата, която не предоставя ясни и разбираеми решения по стадионите."

 Все още не е ясно какво точно може да направи Висшата лига, за да прекрати недоволството на феновете. Съдийската колегия пък посочва, че времето, необходимо за взимане на решение с ВАР, е намаляло през изминалата кампания, въпреки промняната на някои правила, включително и това за игра с ръка.

 В начална фаза е обсъждането за въвеждане на автоматизирана технология за засада, която да дава повече права на атакуващия футболист, както и премахването на безумното чертаене на линии, което неведнъж отмени попадения заради милиметри засада.

 Главният проблем за феновете, а именно загубата на спонтанност, винаги ще бъде част от ВАР. По-рано през годината президентът на ФИФА Джани Инфантино дори заяви, че това било за доброто на футбола: "Ако има някакви съмнения, всичко се проверява. Ще видите, че тъкмо този адреналин от очакването е в основата на футбола - дали резултатът ще се промени или не." - са думите на Инфантино.


Гласували: 2, рейтинг: 5.0

Добави коментар

Препоръчано за вас

Итън Пинок – възходът от 8-ата дивизия на Англия до Висшата лига
Изкуплението на Джеси Лингард (видео)
Роналдо с втори гол за Юнайтед (видео)
Роналдо отбеляза повторния си дебют с гол (видео)
Най-мразените собственици на клубове на Острова
Най-големите трансфери за Лято 2021
Невъзможният гол с глава на Хаверц срещу Ливърпул (видео)
ОФИЦИАЛНО: Кристиано Роналдо се завърна в Манчестър Юнайтед
И в Руанда са бесни на Арсенал
Големите герои на уикенда
Ето кой собственик на клуб от Висшата лига колко е инвестирал
Хаос! Когато позволиш на феновете в Колумбия да се върнат на стадиона (видео)
Андреас Перейра вкара невероятен гол за Манчестър Юнайтед
Суперкомпютър определи новия шампион на Висшата лига
Едуард Менди – непробиваемият вратар, който доскоро не бе желан от никого
Никлас Бендтнер: От "следващия Златан" до "Лорд Бендтнер"
Никлас Бендтнер и най-бързият гол вкаран от резерва във Висшата лига (видео)
Трансферът на Оле Гунар Солскяер в Манчестър Юнайтед
Ето ги всички шампиони в Европа и техните подгласници
Повратен в кариерата на Давид де Хеа ли бе мачът Испания – Португалия на Световното първенство?