Френският съд отхвърли исканията на редица клубове

Френският съд отхвърли исканията на редица клубове

 Както е добре известно, сезонът във френската Лига 1 бе прекратен, от което някои клубове бяха облагодетелствани, а други бяха тотално закопани. Отборът на ПСЖ бе обявен за шампион, което бе доста резонно решение, тъй като парижани водеха със солиден аванс в класирането.

 Част от недоволните клубове обаче внесоха апел срещу това решение във френския съд. Лион, Тулуза и Амиен останаха крайно недоволни от прекратяването на сезона, тъй като "хлапетата" се разминаха с участие в европейските клубни турнири, а останалите два тима изпаднаха в Лига 2, тъй като заемаха последните две места в класирането.

 И докато Лион трудно би имал успех с обжалването, то Тулуза и Амиен настояваха да запазят местата си в елита и от следващия сезон Лига 1 да бъде с 22 отбора. Въпреки това, решението на футболната лига бе категорично, което доведе до внасяне на иск в съда, но той бе отхвърлен.

 "Френската професионална лига с радост съобщава, че исканията на Олимпик Лион, Амиен и Тулуза бяха отхвърлени от съдията в парижкия административен съд." - се казва в съобщението на ръководното тяло във френския футбол. - "В отговор на трите иска, заведени в петък следобяд, съдът реши, че генералното решение, взето от борда на директорите на френската лига на 30 април, може да бъде променено само от градския съвет." 

 Така Лион, който беше седми в класирането, ще пропусне участие в европейските клубни турнири за пръв път от 23 години насам. Местата на Амиен и Тулуза пък ще бъдат заети от първия и втория в Лига 2, съответно Лориен и Ланс.


Гласували: 1, рейтинг: 5.0

Коментари
ЦСКА умре 01.06.2020 18:21

Дано ИЗХВЪРЛЯТ Лион от футбола завинаги.

Отговори 1 0
Добави коментар