Футболният турнир, в който не може да участвате, ако не сте дебел

Футболният турнир, в който не може да участвате, ако не сте дебел

 Колко от нас намират заниманията във фитнеса за скучни? Вдигането на тежести безброй пъти в зала, изпълнена с потни мъже и жени наистина може да се окаже дейност, която омръзва бързо на повечето хора.

 Именно затова през 2016г. Андрю Шанаан започва инициативата “Man vs. Fat” ("Мъж срещу тлъстини"), която има за цел да помогне на хора с наднормено тегло да претопят излишните килограми, като практикуват футбол - спорт, който според него е далеч по-динамичен и забавен от фитнеса.

 В началото турнирът започва с едва 80 ентусиаста, но днес той е толкова успешен, че членовете надхвърлят 4000. Условието, на което трябва да отговаряте, за да се запишете, е да имате поне 27,5% телесни мазнини. Мачовете се играят между отбори с по 6 състезателя и на високо темпо, което е възможно благодарение на разрешените 5 смени. В добавка всеки футболист има зададено конкретно тегло, което трябва да достигне всяка седмица и ако успее се добавя по един гол към головата разлика на тима.

 В края на надпреварата отборите, изгубили най-много килограми, се срещат за големия финал на стадион “Сейнт Джордж Парк”.


Гласували: 11, рейтинг: 5.0

Добави коментар