Кой къде ще финишира в Премиър лийг?

Кой къде ще финишира в Премиър лийг?

 Днес най-сетне ще се случи дългоочакваното подновяване на шампионата в най-гледаното първенство в света - английската Висша лига. Още повече, че ще станем свидетели на доста интересен сблъсък - този между Манчестър Сити и Арсенал.

 Въпреки че имат да се играят още 9 кръга (някои отбори дори са с мач по-малко), борбата за титлата изглежда до голяма степен решена. Битки обаче ще има по всички останали невралгични зони на класирането като например за топ 4, за местата, даващи право на европейски футбол, както и в дъното, където все още няма официално изпаднал тим.


 Ето и един интересен факт: намиращите се в момента в опасната зона Норич, Астън Вила и Борнемут все още имат шанс за класиранет в топ 4! Разбира се, че това няма да се случи, но разпределението на точките им дава тази възможност. 

 Sky Sports разработиха таблица, в която предвидиха всяко възможно крайно класиране на всеки един от отборите в лигата, като според тях Норич имат едва 5% шансове за оцеляване в елита. В същото време Манчестър Сити не може да падне под 14-тото място, а Саутхямптън както може да завърши последен, така може да бъде и вицешампион.

 Ето я и таблицата на Sky Sports, в която футболният анализатор Бен Мейхю е описал подобаващо шансовете на всеки тим:


 

 Разбира се, според таблицата най-вероятното крайно класиране на отборите е това, което те заемат в момента. Така например шансовете на Астън Вила да изпаднат са 69,9%, а на Борнемут - 63,4%. Въпреки че изостават едва на 3 точки от топ 4, Манчестър Юнайтед получават малък процент шанс да играят в Шампионската лига наесен.


Гласували: 2, рейтинг: 5.0

Добави коментар