От осъден престъпник до персонален треньор на Джейдън Санчо: историята на Майк Боатенг

От осъден престъпник до персонален треньор на Джейдън Санчо: историята на Майк Боатенг

 През 2013г. животът на британският футболист Майк Боатенг достига своето дъно. Боатенг е бранител на Бристол Роувърс преди да бъде арестуван по обвинение за уреждане на мачове.


 Пътят му до успеха е труден, но днес той е квалифициран личен фитнес треньор, който работи със звезди като Джейдън Санчо и Стефан Сесеньон.

 Майкъл Боатенг е роден през 1991г. в Лондон и като много местни момчета се опитва да пробие в света на футбола. За негово нещастие, той не е от най-талантливите играчи и именно договорът му с Бристол е неговият най-голям футболен успех.

 За първи път името му започва да се съобщава в медиите през 2013г. Заглавията обаче не са свързани с негови подвизи на терена, а с криминални дейности.

 “Бях използван, за да се даде пример колко са твърди власите с хората, които уреждат мачовете. Те имаха интерес да ме накажат. Помня, че се явих на среща в едно кафе, където трябваше да ми представят детайлите, но не се съгласих с каквото и да е.”

 Майк получава 16 месеца затвор, както и доживотна забрана да участва в професионалния футбол. През 2015г. той отново се връща зад решетките. Този път за разпространение на наркотици. При втория си престой в затвора той решава да опита и да преобърне живота си, заричайки се завинаги да изостави криминалното си минало. Той изкарва курсове за персонален фитнес треньор, а когато излиза от затвора решава да започне и подкаст заедно с бивш съкилийник на име Роб. В него те говорят за трудностите на живота зад решетките и дават съвети на настоящи и бъдещи затворници за това как да се справят с присъдата си и как да оцелеят в агресивна среда. Малко по малко и славата на му личен треньор нараства. В един момент Джейдън Санчо решава да даде шанс нас Майк Боатенг. Ето какво прави Майкъл за най-известният си клиент

 “Неговият потенциал е безкраен. Той е невероятен играч и човек и все още смятам, че е откачено, че той не е резервиран към мен, заради факта, че съм бивш затворник. Това ме мотивира да давам добър пример на по-младите.”

 Майк дори понякога играе роля на бодигард на клиентите си, които освен в клубове го взимат дори и на почивки:

 “Ако решат да посетят нощни заведения, те ме викат. Чувствам се като по-голям брат за тях. Забавно е, а и често получавам безплатни ваканции!”


Гласували: 7, рейтинг: 4.7

Добави коментар