Специална апликация решава стар проблем на аматьорския футбол

Специална апликация решава стар проблем на аматьорския футбол

 Всеки, който някога е играл в квартален мач, знае какви са закономерностите: никой никога не иска да застане на вратата и да пази. Постът е силно нежелан и трудно можеш да убедиш някой да го заеме, камо ли пък да си намериш постоянен вратар, който да не влезе изобщо да играе като полеви футболист.

 Двама бразилски разработчици предлагат решение на световния проблем с недостига на вратари за аматьорските мачове. Те са създали специална апликация на име "Rent A Keeper", която помага на отборите да си намерят страж за съответния двубой.

 Приложението бе пуснато за употреба през август и до момента в него са регистрирани близо 3700 вратари, а над 1600 отбора са си намерили вратар през него. Подобно на "Uber", апликацията разполага със система за оценка на състезателите в зависимост от представянето им в съответния двубой. "Апликацията е доста семпла и ефективна. Можеш да я свалиш и да се регистрираш като вратар или като някой, който търси вратари. Тя покрива кривите и на предлагане и на търсене, а освен това съдържа и информация като дата, час и място, на което ще се проведе мача. Според нашето проучване, в Бразилия ежемесечно се играят около 1 милион аматьорски мача на игрища под наем. Близо 70% от отборите, които участват в тях, нямат фиксиран вратар." - казват разработчиците.

 Програмата има три вида такси, като главният фактор за ценообразуването е игровото време. Ако търсиш вратар за 60-минутен мач, цената на търсенето е 4,80 паунда. За 90-минутен двубой вече трябва да бъдат заплатени 7,20, а за 120 минути - 9,60. 60% от сумата пък отива в джоба на вратаря като награда за неговите услуги.


Гласували: 12, рейтинг: 4.5

Добави коментар