Тур дьо Фред - 600-километровия велопреход на Фред до новия му клуб

Тур дьо Фред - 600-километровия велопреход на Фред до новия му клуб

Изкусно жонглиране пред претъпкан стадион, тътен от овации, фанфари и почетни здрависвания с клубния президент  - все заучени способи при всяко стандартно представяне на нова звездна трансферна покупка в големите отбори. На моменти не липсва и импровизация, както го доказаха Манчестър Юнайтед с обявяването на привидно свирещия “Glory, glory,Man United” на пиано Алексис Санчес или говорещата топка, която обяви привличането на Артур в Барселона. 

Още по-остроумен обаче се оказа планът на дългогодишния бивш национал на Бразилия и някогашен нападател на Лион Фред. Часове след като бразилските медии обявиха завръщането му от тима на Крузейро обратно във Флуминензе, за които между 2009 и 2016 тарантът записа цели 172 гола в 288 мача, 36-годишен футболист на свой ред също обяви трансфера. Към новините обаче Фред прибави и една крайно необикновена инициатива. Той ще измине разстоянието от над 600 километра изцяло на колело между Бело Оризонте, където се намира базата на Крузейро, до Рио де Жанейро, където е домът на новия му клуб, в рамките на следващите 5 дни. Началото беше дадено рано тази сутрин в 5:15 бразилско време.  

“Завръщането ще бъде истинска наслада за мен,” не скри нетърпението си Фред. “Чувството е сякаш се завръщам у дома. Ще отдам живота си на тази тениска. Предстои ми страхотно предизвикателство. Искам отново да докажа на феновете, че съм способен да играя на нужното най-високо ниво. Те могат да са спокойни, че всеки ден ще влагам 100 процента от себе си. Дано в края се поздравим и с титли.”

Въпреки, че по официални данни разстоянието между двата бразилски метрополиса е ‘само’ 445 километра, Фред взе решението да удължи маршрута като в следващите близо 120 часа ще премине по странично направление. Промяната е с цел да се избегнат ненужните струпвания на почитатели покрай пандемичните мерки за сигурност. Маршрутът включва множество пусти площи и преминава по черните пътища на известния още от колониалните времена път Ещрада Реал. Плътно до Фред ще се движи неговия личен треньор Джеферсън Соуза. Всички необходими храни и тонизиращи напитки по време на пътешествието пък ще бъдат предоставени безплатно от диетолога на Флуминензе, а от своя страна Фред ще велосипедира облечен в тъмночервени и зелени туники каквито са и цветовете на клуба. 

“Стартът беше даден! Изключително съм щастлив да споделя за приключението си ‘Тур дьо Фред’, идеята за която се роди покрай нуждата да помогнем на хората в нужда. Целта ни е да съберем средства и да закупим кошници с плодове за около 4,000 семейства. Разчитам на вашата солидарност и на този екип (на Флуминензе).”

Към днешна дата Бразилия е на второ място света по брой открити положителни случаи на COVID-19 с над 500,000 заболели. 
 


Гласували: 8, рейтинг: 3.5

Добави коментар