Ето колко тежка ще е военната служба за Хюнг-Мин Сон

Ето колко тежка ще е военната служба за Хюнг-Мин Сон

 Както вече съобщихме, звездата на Тотнъм Хотспър Хюнг-Мин Сон ще бъде привикан в Южна Корея по време на футболната пауза, за да завърши задължителното военно обучение, на което са подложени всички негови сънародници. Южна и Северна Корея технически все още са във война и заплахата в страната, която бе домакин на Световното през 2002г., се приема много сериозно. Именно затова и самото обучение, на което е подложен всеки южнокореец, е мъчително и тежко.

 Сон започва своята служба на 20 април. Говорител на корейските войски съобщи, че той ще получи съкратена версия на обучението, което включва тренировки по дисциплина, бойни изкуства и упражнения, симулиращи химически, биологични и ядрени атаки.

 Тези симулации са най-тежката част за войниците. За някои от тях служещите са затворени в камера и напръскани със сълзотворен газ без да им бъде дадено предпазно оборудване. Обляти в сълзи, те ще трябва да могат да изпълняват различни заповеди на офицерите си.

 В края на обучението Сон ще трябва да може да издържи и на военен поход с дължина 30 км. и натоварен с пълно бойно снаряжение.

 “Като част от армията, трябва да може да стреляш с оръжие, да участваш в битка след като си бил обгазен и да знаеш как да лазиш по бойното поле. По време на похода всеки от обучаващите се ще носи оборудване, достигащо до 40 кг.”, съобщи говорител на южнокорейската армия.

 За щастие на Хюнг-Мин Сон, всичко това ще продължи едва 4 седмици.

 Южна Корея в момента е една от страните с най-дълго задължително военно обучение в света, заедно с Израел, Сингапур и Северна Корея. През 2010г. имаше призиви за съкращаване на периода и дори да се промени от задължителен на доброволен, но заради инцидента, известен като “Обстрел на Йонпхьон”, където силите на двете Кореи се сблъскаха, правителството се отказа да прави каквито и да е промени.


Гласували: 16, рейтинг: 5.0

Добави коментар