На прав път ли е Левски?

На прав път ли е Левски?

Последните три мсеца белязаха сериозни промени в Левски София: смяна на собственика, назначаването на нов спортен директор и назначаването на нов старши треньор.
Това са само част от тези промени, но те са най-важни предвид ситуацията в "синия" лагер. Отбора на народа, който бе на ръба на фалит, бе спасен от Васил Божков. Официален президент е Георги Попов, който е дясна ръка на Черепа. Павел Колев, който отговаря за спортно-техническата част в клуба. Тези двамата успяха по някакъв начин лека-полека да стабилизират дълговете, оставени от предишното управление на Левски, веднага платиха 2 милиона лева за лиценза за евротурнирите. Отборът търпеше промени и на терена, защото Славиша Стоянович вече беше приел офертата за работа на националния отбор на Латвия и Колев обяви, че новият треньор на Левски ще бъде успелият в Лудогорец треньор - Георги Дерменджиев. Неочаквана изненада беше, че тази зимна пауза не се вземаха играчи на килограм, както се правеше от много време, а бяха привлечени такива футболисти, които знаеха какво е да си играч на Левски - Николай Михайлов, Живко Миланов, Мартин Райнов и Генерал Божигол - Валери Божинов. Това, като че ли успокои сините привърженици, които усещаха, че вятъра на промяната вече вее и при тях. След толкова много неслуки, неправилни собственици, години без титла или просто неправилен подход към тимът, ето че най-накрая вече има хора, които имат готов план за стабилизирането на Левски и желаят да го следват на всяка цена. Това личи особенно по думите на Павел Колев. Той неколкратно заяви, че феновете и футболистите не трябва да се главозамайват, а че трябва да вървят стъпка по стъпка по правилния път. В неговите интервюта той говореше за това, че Левски е в изключително лошо положение и че трябват много промени, за да се променят нещата. Той говореше за орязване на бюджета и заплатите за следващия сезон. Това доведе до мисълта, че Колев е изключително умен човек, който показва, че си знае работата. Свиването на бюджета ще изгони част от сегашните футболисти, но така ще може на тяхното място да играят част от юношите или футболисти, които са левскари и знаят какво е Левски и няма да искат огромни заплати и неустойки от "сините". Тази пестеливост е пордена и от това, че в Левски дълговете са големи и по този начин ще се покрият част от тях.
Докато течаха тези крупни промени в клуба, отборът се вдигна на крака и след лошото начало на Лудогорец и прекрасното дотогава на Левски, тези два гранда се срещнаха в директен сблъсък за титлата. Мачът завърши 2:0 за Лудогорец, но това не е най-важното. Важното в този случай бе това, че феновете подкрепиха безрезервно "сините" и показаха, че колкото и лоша да бе ситуацията, те ще подкрепят любимците си. Над 15 000 на стадиона подкрепяха докрай Отбора на народа и вярваха,че тези промени ще се увенчаят с успех. Павел Колев сподели,че този сезон Левски няма да се бори за титла, а ще се бори да се класира директно в евротурнирите и вече оттам нататък само времето ще покаже. Приликите между тандемите Божков - Колев и Сираков - Стоилов са много. Първата и най-важна от тях е, че и двата тандема имат готов план, който следват. Сираков - Стоилов твърдяха, че според техния план до 3 години Левски трябва да е в Шампионска Лига. Точно така и стана. Втората е, че използват български футболисти.
Времето ще покаже дали промените в Левски ще са с положителен край или не. Дотогава "сините" привърженици трябва да показват на Павел Колев, че този отбор винаги ще има фенове, които ще го подкрепят по пътя към всяка цел, което нерядко са го показвали и според мен няма да спрат да го показват.

 


Гласували: 2, рейтинг: 4.5

Добави коментар

Препоръчано за вас

Най-паметните фрази в българския футбол
Българските клубове „имитатори“: когато малките ни отбори заимстват емблемите си от световните грандове (II част)
Започва ли ЦСКА да прилича на европейски клуб?
ЦСКА назначи "идол" на "От Засада" за спортен директор
Българските клубове „имитатори“: когато малките ни отбори заимстват емблемите си от световните грандове (I част)
Как се справиха световно известните чуждестранни треньори в българската „А“ група?
"Гордите пенсионери" на родния футбол (част 1)
Как Левски смени трима треньори и стана шампион
Отборите, които надхвърлят очакванията до момента през сезона
Най-добрите моменти на Славиша Стоянович
"Чичаците", които изумяват от началото на сезона
Забравените герои на България: Цветан Веселинов - Меци
The bogus transfer of four players, who taught they were going to Rubin Kazan
Кирил Динчев: човекът зад кулисите в ЦСКА
Изненадващите голмайстори до момента през сезона
Български трансфери в чужбина - сезон 2020-21
Последната минута - големият враг на българския футбол
Чужденците, които играха на високо ниво, след като напуснаха "А" група
Най-колоритните чужденци, играли в Североизточна България
Най-колоритните чужденци играли в Северозападна България