Христо, VARни! Лудогорец - Левски

Христо, VARни! Лудогорец - Левски

Минута след началото на второто полувреме Лудогорец получи дузпа срещу Левски. Деян Иванов блокира с ръка удар към вратата на около 4 метра пред голлинията. При шпагата му ръката се движи към топката и удря, с която предодвратява сигурен гол. Според правило 12.3 това е нарушение, като не се взема предвид разстоянието и времето за реакция след удара на атакуващия играч. Червеният картон също е правилно показан - пак заради предодвратения гол. 

 По-късно през мача Григоре получи втори жълт и съответно червен картон за задържане на футболист на "сините". 

 През 85-тата минута Анисе получи също втори жълт картон за фаул "дежа-вю" на гореспоменатия. И двете решения бяха правилни.  

  В продължението Сисиньо спъна Костов в наказателното поле с опасен шпагат. Спъването става преди играта с топката, което е нарушение, защото защитникът пречи на движението на нападателя. Въпреки това дузпа не бе дадена. 

Като цяло мачът беше изпълнен със сложни ситуации, но това не оказа влияние на отсъжданията, с изключение на ситуацията в продължението. 

 


Гласували: 2, рейтинг: 5.0

Добави коментар