Млад  български футболист извикан на проби в Нотингам Форест

Млад  български футболист извикан на проби в Нотингам Форест

 Играчът на Спартак Плевен, Теодор Георгиев, който е само на 15 години, бе харесан от мениджъра на Нотингам Форест и отива там на проби. Това всъщност ще му бъде за втори път, като Теодор, заедно със своя съотборник, Станислав Петков, са били поканени от Нотингам за едноседмичен престой през май в академията им, където са имали възможност да изиграят няколко мача, в които и двамата са оставили отлични впечатления. Случва се така обаче, че и двамата футболисти имат сходни характеристики и в крайна сметка за втория престой е избран Теодор Георгиев, който е национал на България за възрастта си.

 Теодор отбелязва 3 гола и прави няколко асистенции, Станислав също се отчита с попадение и асистенция. Впечатленията и от двамата били много позитивни, а месец по-късно, Теодор получава възможността да отиде отново, за да затвърди доброто си представяне на Острова.

 "Водим преговори с Форест, като комуникацията между нас е напълно отворена и много позитивна. Отношенията ни с тях тепърва ще се развиват. Впечатленията и от двамата са отлични, но са сходен тип играчи, което наложи на Форест да вземат решение да поканят отново само един от двамата, което пак е огромен успех!
Тео е изключителен играч - притежава изумителен интелект за възрастта си, първото му докосване е безупречно, а работната му етика, отношението и професионализма му са на топ ниво - точно каквото се опитваме да изградим у нашите играчи и каквото, разбира се, се цени високо, особено от западноевропейските школи.
Нашата цел е да даваме път на най-изявените таланти навън, за да могат да продължат развитието си, а Тео е играч, който заслужава тази възможност и има качествата и потенциала да успее да се наложи зад граница.
Работим усилено в тази посока и вярвам, че ще се случат нещата по възможно най-добрия начин.
Отношенията ни с Нотингам тепърва ще се развиват - след Тео и Станислав, още играчи ще поемат в тази посока или към други клубове, както се случи с Красимир и поканата за него от Евертън. 
Очаква ни вълнуващо лято с още уникални възможности за нашите играчи от "Спартак 1919", за които смятаме, че е дошъл момента да се изявят навън." - коментира директора на школата, Радостин Александров.

 От Засада пожелава на младия играч развитие и успехи, както и отново успешно представяне на пробите !

 

Снимка: FB Спартак 1919 Плевен


Гласували: 2, рейтинг: 5.0

Добави коментар