Славия взе крехък аванс срещу Етър

Славия взе крехък аванс срещу Етър

Славия успя да измами Етър и да ги победи със скромното 1:0 във финалния плейоф за Лига Европа. В мача не липсваха голови положиния, но и двата отбора изчакваха спокойно шансовете си. 
 Първото по-сериозно положение беше в полза на Славия, когато в 3-та минута Владислав Узунов центрира и Георги Йомов нацели гредата. В 9-ата минута Етър стигна до първата си добра възможност. След разбъркване в наказателното поле на Славия, топката се озова във Велко Батрович, който от точката за изпълнение на дузпа стреля, но ударът му бе блокиран и мина встрани от вратата. В 36-ата минута пък Славчо Шоколаров прояви смелост и опита от около 25 метра да затрудни Христо Иванов, но изстрелът му бе твърде слаб и не затрудни стража. В даденото от съдията добавено време бърза контраатака на "белите", хвана Етър неподготвен и Георги Йомов изведе напред Славия в резулатата.
 Второто полувреме започна с очаквана преса на “болярите”. Те имаха и претенции за дузпа, но те не бяха уважени от съдията. Цялото полувреме премина в надлъгване и постояни атаки на Етър. Славия имаше добър шанс да затвори мача, но изведеният от Тасевски очи в очи с вратаря на Етър Чунчуков пропусна да удвои. В последните секунди на мача Руменов от Етър нацели гредата и така "болярите" пропуснаха шанса да си тръгнат поне с равен от София.


Гласували: 0, рейтинг: 0

Добави коментар